2017. március 20., hétfő

Kókuszkrémmel töltött kókuszos máktorta (gluténmentes)

Szombaton volt nagyobbik öcsém, Janó születésnapja és erre az alkalomra sütöttem ezt a mini tortát, mivel természetesen anya is ügyeskedett a kisfiának. :)
A tészta kókusz és mák keverékéből áll, a krémje meg finom kókuszos lett, mivel Janó szereti a mákos és kókuszos édességeket.

Nagyon boldog születésnapot kívánok Janó!!!!!!

 Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)
Tésztához:


  • 3 db tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 9 dkg darált mák
  • 4,5 dkg kókuszreszelék
 Kókuszos krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 25 dkg mascarpone
 Díszítéshez:
  • 1,5 dl habtejszín
  • cukorgyöngyök


A tésztához a tojásokat szétválasztom és a fehérjéket kemény habbá verem. Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd a két masszát óvatosan fakanállal összeforgatom. Ezt követően fakanállal óvatosan összekeverem a darált mákot és a kókuszreszeléket az előbbi masszával. Sütőpapírral bélelt tortaformába teszem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem és hagyom kihűlni.
A krémhez a tej nagy részét a cukorral és a kókuszreszelékkel felteszem a tűzhelyre, a pudingport elkeverem a kevés megmaradt tejjel, ha forr a tej, akkor apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a pudingporos tejet, jó sűrűre főzöm, majd leveszem a tűzhelyről hagyom kihűlni. Ha kihűlt, akkor összekeverem a mascarpone-val.
A kihűlt tésztát félbevágom, tányérra helyezem és köré teszem a tortakarimát, az egész krémet szépen eloszlatom rajta és a tetejét lefedem a tésztával. Egy estére hűtőbe teszem, majd másnap óvatosan körbevágom a tortát és leveszem róla a karimát. A habtejszínt kemény habbá verem és azzal vonom be a torta tetejét és oldalát, majd cukorgyönggyel díszítem.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése