2017. január 14., szombat

Narancsos máktorta mascarpone krémmel

Szentestére készítettem el ezt a finomságot, amit az egyik Lidl-es szórólapból vágtam ki. Nagyon finom lett és valóban karácsonyi az ízvilága. Bátran ajánlom mindenkinek, mert a piskóta puha és még pár alatt sem szárad ki, a krém pedig egyszerű, de nagyszerű :) Kicsit módosítottam a recepten, de így lett számunkra tökéletes! :)


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg darált mák
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál karácsonyi fűszerkeverék
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 10 dkg kandírozott narancs


A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db narancs leve


+ 10 dkg kandírozott narancs a tetejére

A sütőt 170 fokra előmelegítem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához adom a porcukrot és fehéredésig keverem, majd hozzáadom az olívaolajat, a darált mákot, a sót, a fűszerkeveréket és a narancshéjat, teljesen simára keverem. Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulattal a mákos masszához keverem, majd pedig óvatosan a a hab többi részét és a kandírozott gyümölcsöt. Sütőpapírral bélelt és enyhén kiolajozott 23 cm-es kapcsos tortaformába öntöm a tésztát és kb. 35 perc alatt megsütöm.
A krémhez összekeverem a mascarponét a porcukorral és a narancs levével, majd rásimítom a kihűlt tészta tetejére és megszórom kandírozott naranccsal.



1 megjegyzés: