2016. február 7., vasárnap

Zabpelyhes-kandírozott citromos sütemény

Vendéget vártunk és nem sok időm volt, hogy valamit készítsek, így készült el ez a sütemény. A tésztája puha és finom. Az a jó benne, hogy semmilyen különleges hozzávalót nem igényel és szinte bármit tehetünk bele, ugyanúgy, mint a muffinba és akkor mindig kicsit más. Nekünk bejött :)


Hozzávalók:


  • 4 db tojás
  • 1/2 csésze cukor
  • 1,5 csésze liszt
  • 0,5 csésze natúr zabpehely
  • 1 csésze olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz kandírozott citromhéj
A tojások fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet, a zabpelyhet és az olajat. A végén pedig hozzáadom a kandírozott citromhéjat. A masszát szilikonformába öntöm és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütöm (tűpróbával tesztelem).




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése