2016. február 10., szerda

Almás pudingos kekszes sütemény - sütés nélkül

A receptet egy régi Meglepetésből vágta még ki anya, most kicsit leegyszerűsítettem a receptet, de majd egyszer felteszem a hivatalos receptet is.

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg alma
  • ízlés szerint fahéj, őrölt szegfűszeg
  • 14 dkg cukor
  • 4+2 dl víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • háztartási keksz

Az almát meghámozom, nagyon vékony szeletekre vágom és beleteszem egy lábosba 4 dl vízbe a cukor, a fahéj és a szegfűszeg mellé. Megfőzöm az almát, majd botmixerrel teljesen pürésítem, hozzáadom  a pudingport és a maradék 2 dl vizet. Sűrűre főzöm. A pités tál alját kiteszem háztartási keksszel, majd szépen, lassan eloszlatom rajta az almás pudingos krémet, a tetejét pedig kirakom háztartási keksszel. Egy éjszakát a hűtőbe rakom dermedni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése