2016. január 26., kedd

Rokokó torta

Ezt a tortát még decemberben sütöttem otthonra Nyuszifül szülinapjára. A recept az egyik sütsikönyvemből való és szerintem nagyon jól sikeredett egy apró szépséghibát leszámítva: nem lett csíkos a tésztám. Talán majd legközelebb.

Hozzávalók:
1. tésztához:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor


2. tésztához:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó


A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál étcsokis pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin 
+ kandírozott narancs


Az első tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját a sütőporos liszttel összedolgozom a habbal.
A második tésztához a tojásfehérjéket szintén kemény habbá verem a cukorral, majd összekeverem a többi hozzávalóval.
Sütőpapírral bélelt tortaformába adagolom a tésztákat úgy, hogy felváltva egy kanállal az első, egy kanállal a második masszából, de úgy, hogy mindig a közepébe teszem és hagyom szétterülni. Előmelegített sütőben megsütöm.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaót és összekeverem, hozzáadom a pudingot és a tejet és sűrűre főzöm. Ha kihűlt akkor alaposan összedolgozom a margarinnal és ezzel töltöm meg a félbevágott tortát, amire szórok még kandírozott narancsot is. Majd pedig bevonom a torta tetejét és oldalát is a krémmel. A végén pedig a krémmel és kandírozott naranccsal díszítem a tortát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése