2015. szeptember 18., péntek

Rakott krumpli, ahogy én készítem

Az egyik legegyszerűbb étel a világon és nagyon szeretjük itthon. Ezt is sokféleképpen lehet elkészíteni, pont most próbáltam ki egy újabb variációt. Eddig mindig úgy készítettük, hogy mindig megfőztük a krumplit és utána szeleteltük, de kolléganőm ajánlotta, hogy a nyers krumplit uborkagyalun gyaluljam le. Mivel jó vékony lesz, így a többi hozzávalóval szépen megsül a sütőben. Igaza lett, így is finom lett! :)
Mennyiséget nem írok, mert úgyis közben derül ki.

Hozzávalók:
  • krumpli
  • tojás
  • kolbász, virsli
  • tejföl
  • trappista sajt

A tojást keményre főzöm, megpucolom és szeletelem. Addig megpucolom a krumplit és legyalulom. A jénait kikenem egy pici olajjal és elkezdem rétegezni a hozzávalókat: először krumpli, tojás, felkarikázott virsli-kolbász, tejföl és reszelt sajt, majd így folytatom, amíg el nem fogy. A tetejét krumplival zárom, megkenem tejföllel és megszólom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütöm.



2 megjegyzés: