2015. május 17., vasárnap

Barackos hab

Eredetileg ezt a receptet szerettem volna elkészíteni a szakácsmustra mostani fordulójára, de sajnos nem volt itthon hozzá mazsola és vaníliarúd. Így kicsit módosítanom kellett rajta, de így is finom lett :) Valóban gyors és könnyed édesség :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl habtejszín
+ gumicukor a díszítéshez

A habtejszínt kemény habbá verem. A lekvárt a citromlével, a joghurttal és a vaníliás cukorral összekeverem, majd óvatosan összeforgatom a tejszínhabbal. Pohárkákba adagolom és gumicukorral díszítem.





3 megjegyzés:

  1. Ó, de szeretem a kanalazós finomságokat! :)

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, a habos desszert nem a kedvencem, de ez annyira jól néz ki, hogy fél adaggal megbirkóznék :)

    VálaszTörlés