2014. május 7., szerda

Bolero torta - SAD. 24. fordulójára

A mostani Süss! Alkoss! Díszíts! fordulójára készítettem el ezt a tortát, aminek most Edina a háziasszonya és arra kért minket, hogy próbáljunk meg visszatérni a játék eredetéhez. Remélem ezzel a süteménnyel sikerült. Ez ugyanis a  múltkori bolero szelet továbbgondolása, mivel  nagynénémnek  nagyon ízlett anyukám névnapján. Ezért a múlt pénteki szülinapjára úgy gondoltam, hogy kicsit felturbózva ezzel a tortával lepem meg. Szerencsére tetszett neki és sikerült örömet is szereznem vele.

Boldog születésnapot kívánok ismételten Margitka!!!!!!


Hozzávalók (kb. 26 cm átmérőjű tortaforma)
A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
Fehér krémhez:
  • 1,5 nagy dobozos tejföl
  • 4 csomag vaníliás cukor
Színes krémhez:
  • 10,5 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db kék szőlő ízű Bolero italpor
Díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • habfixáló
  • babapiskóta
  • szalag
  • cukorszívek

Kemény habbá verem a tojások fehérjét, hozzáadom a cukrot, majd a tojások sárgáját és a liszttel elkevert sütőport és a vizet, majd sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm a tésztát és előmelegített sütőben megsütöm. 
Ha kihűlt a piskóta, akkor lehúzom róla a sütőpapírt, két részre vágom és az alját visszateszem a kitisztított tortaformába, lekenem a tejföllel elkevert vaníliás cukor egy részével, majd ráteszem a  másik piskótát és azt bevonom a maradék krémmel. A színes krém  hozzávalóit beleöntöm egy edénybe és sűrűre főzöm. Leveszem a gáztűzhelyről, kicsit hagyom csak hűlni, mert gyorsan dermed és rákenem a fehér krémre. A biztonság kedvéért egy estét pihentettem és másnap a tortaformában körbevágva, szépen kivehető a formából. A habtejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót és bevonom vele a torta oldalát, majd pedig a félbe vágott babapiskótákkal körberakom, egy színben passzoló szalaggal odakötöm és a tetejét a maradék tejszínhabbal és cukorszívekkel díszítem.




Ui: Sajnos a SAD. 24. fordulójának kiírásánál elkerülte figyelmemet az a fontos momentum, hogy a tortát saját kezűleg készített marcipánnal, fondanttal vagy csokigyurmával kellett volna beborítanom, így nem felel meg a kiírásnak. Legközelebb igyekszem figyelmesebb lenni!

3 megjegyzés: