2013. április 23., kedd

Kakaós kalács vaníliapudinggal

Anno ezzel a kaláccsal neveztem Éva Csavard fel! SAD 12. fordulójára. Úgyhogy arra gondoltam, hogy itt a blogon is megosztom ennek a fantasztikus kalácsnak a receptjét.


Hozzávalók:
Krémhez:
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 12,5 dkg cukor
Tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3 tojásfehérje
  • 1 evőkanál olaj

A vaníliapudinghoz  a  vajat felolvasztom, hozzáadom a tejet, cukrot és egy csomag vaníliapudingot. Jó sűrű krémet kapok, majd leveszem a tűzhelyről és kihűtöm. 
A lisztet és két evőkanál kakaót dagasztótálba teszem, közepében kis fészket alakítok ki, beleteszem a cukrot, a langyos tejet és belemorzsolok egy élesztőt. Hagyom, hogy kb. 10 perc alatt felfusson. Utána hozzáadom a tojásfehérjét és az olajat. Összegyúrom, majd négy cipót készítek belőle. Kinyújtok kettőt-kettőt, megkenem a vaníliapudinggal, feltekerem, majd összecsavarok kettőt. Két szilikon püspökkenyér formába teszem (nekem kettő kisebbem van, ha valakié nagyobb, egybe is belefér és abban az esetben csak két cipót formázunk..stb). Hagyom kb. fél órát kelni és előmelegített sütőben 200 fokon megsütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése